Vanwege de hoge gasprijzen zijn steeds meer mensen aan het kijken naar alternatieven om hun huis te kunnen verwarmen. Bovendien vinden veel mensen het belangrijk om te kijken naar milieuvriendelijke en duurzame opties. Toch weet iedereen niet van alle gasvrije opties af en weten zij niet precies waar zij kunnen beginnen. Het vinden van een betaalbaar alternatief waarbij je nog steeds kunt blijven leven in comfort en niet hoeft te verkleumen lijkt lastiger dan gedacht. Van infraroodverwarming tot een waterpomp: er zijn veel verschillende mogelijkheden. In deze tekst zullen wij jou hier een handje bij helpen. Wil jij gasloos verwarmen in huis? Dan zijn dit de dingen waar je rekening mee moet houden.
Hoeveel warmte heb jij nodig?
Voordat je gaat overstappen op infrarood verwarming woonkamer is het belangrijk om erachter te komen hoeveel warmte jij nodig zult hebben in jouw huis. Dit is gelukkig erg eenvoudig om te berekenen. Met de hulp van een warmteverliesberekening kun jij uitzoeken hoeveel warmte er nodig is om jouw huis te verwarmen. Met behulp van een warmteverliesberekening kan er rekening gehouden worden met allerlei factoren die komen kijken bij het verwarmen van je huis. In de berekening wordt gekeken naar de isolatie van het huis, de grootte van alle kamers en de oriëntatie in de woning. Na de berekening weet jij dan precies hoeveel infrarood panelen er nodig zullen zijn in jouw huis om het goed warm te kunnen maken.
Zoek de juiste panelen uit
Bij infrarood verwarming zijn er verschillende panelen die je kunt gebruiken om de woning te verwarmen. Toch zijn niet alle panelen geschikt om ieder huis mee te verwarmen. Zeker voor grote ruimten is het van groot belang om panelen te kiezen die een hoog vermogen hebben, zodat de hele ruimte daadwerkelijk goed verwarmd kan worden. Bovendien is het belangrijk om de panelen op de juiste manier te plaatsen. Op plekken waar veel gezeten wordt of waar je werkt is het handig om de panelen te bevestigen. Op die plek zal het namelijk het warmst zijn. Rond de bank, de eettafel en de werkplek is het handigst om de meeste panelen te plaatsen.